Först ut: Majjonäs
Det har vi gjort själva i flera år. Vi försöker fortfarande övertala våra vänner om att det faktiskt hur lätt som helst att slänga ihop. Viktigt med en neutral ekologisk olja. Vi använder denna.
Den andra: Mandelmassa
Förra helgen kom vi på att vi skulle göra semlor. Men vi hade ingen mandelmassa hemma. Men hur svårt kan det vara att göra egen? Inte alls, visade det sig! Speciellt inte som vi hade mandelmjöl hemma. Googla bara så får ni enkla recept. Gott blev det! Och känns bra.
Tredje: Havredryck
Det kostar ca 20kr per liter att släpa hem ekologisk havredryck från butiken. Vem hade anat att det var så lätt att göra egen? Speciellt som vi köpt en saftmaja på loppis i somras.
Vi gör så här:
Vi körr 3dl havregryn med lite vatten i mixer och späder sen till ca 13 dl. Sen silas det. Duken kläggar lätt igen så en får röra runt lite så inte bara vatten passerar.
Krämigt god havredryck för ca 3 kr/ liter.
Vad gör du själv?
Ja, visst blir njutningen större när man vet vad som är i maten och har gjort det själv från grunden! En annan super enkel och uppskattad rätt att göra själv är ju fiskpinnar, så gott:)
SvaraRaderaJa, det känns väldigt bra att veta att det inte är något "skräp" i maten. Vi testade att panera fisk i panko förra veckan. Oj vad krispigt det blev. Hur gör du fiskpinnar?
RaderaVaniljsås var en sån där grej som jag alltid trott var krångligt men som visade sig vara superenkelt.
SvaraRaderaJa, det låter precis som en sån sak! Ska testa!
RaderaVi bakar nästan allt bröd här hemma själva. Enkelt att slänga ihop på 3 minuter (jag har tagit tid) innan jag går till jobbet och sedan grädda när jag kommer hem. Jäst, mjöl och vatten och lite salt. Enda undantaget är när jag blir sugen på något så sunkit som skogaholmslimpa :)
SvaraRadera