tisdag 1 december 2020

Lucka 1: Julplanering och önskningar

 


Vi vill starta nedräkningen till jul med eftertanke, planering och att tillåta sig att önska och känna efter. 

För vad vill du med julen egentligen? Vad är viktigt för dig och för de andra i din eventuella familj? Vill ni ha julefrid eller ett juläventyr? 

Så ofta gör vi saker för att vi tror att det ska vara på ett visst sätt eller vi tror att det förväntas av oss. Men kanske bryr sig ingen om att du stressad för att hinna få till den perfekta knäcken och ingen äter längre skinkan som kokats enligt konstens alla regler. Kanske var det viktigaste för barnfamiljen att få till bra rutiner för att att lovet skulle flyta på så bra som möjligt men när barnen blivit äldre behöver familjen ha något annat? Kanske är just det du längtar efter också det som ger de andra en lugnare och härligare julhelg. 

Att jag verkligen vill baka mormor Violas havrekex fast det tar en hel dag är ju helt okey om vi i familjen pratat om att det är viktigt för mig och den som vill kan vara med och de andra kan göra något annat givande med sin tid. Den tiden kanske är perfekt för att... Ja, vad vet jag om vi inte pratat om det.

Så bakom första luckan finns ett planeringsverktyg som kan vara en hjälp för er i familjen att prata ihop er om vad just ni vill den här julen. Klicka på länken här nedan så kommer du till dokumentet.


Om något av det var hjälpsamt, kanske en tanke eller någon av delarna. Berätta gärna för oss på Instagram @sloweva och @livetpåbudget och om du gör ett inlägg av det blir vi glada om du använder #slowbudgetjul så att vi hittar det!

1 kommentar:

  1. Få enkel, snabb och pålitlig kredit från oss på några timmar utan att behöva resa.
    För mer information: simondurochefort@gmail.com

    SvaraRadera