måndag 20 november 2023

Början på resan

 Nu har vi varit på resande fot 3 veckor och ni som följer på Instagram @evagrape_familytravel har haft full koll på oss.  Jag älskar möjligheten att kunna lägga ut bilder från det vi gjort där och använda stories för lite spontana "här och nu- upplevelser" och tankar jag har.

Jag har valt att skriva delvis på engelska där eftersom det är så roligt att ha kontakt med andra familjer från olika delar av världen, som också är ute och reser. Här kommer jag dock hålla mig till svenska.

Vi lämnade Sverige en måndag morgon och även om det alltid är lite drygt med långa flygresor så gick allt bra. Vi flög med Thai air med mellanlandning i Bangkok. Vi landade i ett varmt Hanoi tidigt på morgonen dagen efter och tog en taxi till vårt enkla hostel i gamla staden eller "old quorters" som det brukar kallas. 

Vi hade läst att norra delarna av Vietnam kan bli kallt på vintern och att det kunde vara 18-22 grader ungefär i Hanoitrakten i november men jag tror aldrig det var under 30 så länge det var där. Väldigt fuktigt var det också även om vi aldrig fick någon regnskur på oss.

Vi hade för en gångs skull förbeställt taxi som väntade på oss på flygplatsen och tog oss in till staden. Vårt rum var inte klart eftersom vi anlänt på förmiddagen, så efter att ha fått te och kaffe i receptionen gick vi en runda i kvarteret, drack kokosnötter och åt lunch.

Det är vår första gång i Hanoi men vår tredje gång i Vietnam. Tidigare har vi varit i södra delen av landet och istället landat i Ho Chi Minh city. Det går inte annat än att älska den här kombinationen av gammalt och nytt, traditioner och teknologi, som finns i så många sydostasiatiska städer.

Och maten! Som vi har längtat efter fräscha vårrullar, konstiga sallader och att få sörplai sig en salt nudelsoppa.
Icke att förglömma, bahn mi, det fyllda brödet.
Men kan ju lite ifrågasätta att det största matavtrycket fransmännen efterlämnade sig var ett rätt trist bröd... med vietnameserna har förädlat en tråkig, liten baguette till den mest utsökta street fonden som går att få tag på!

Bahn mi, vår lösning på allt. Vi hittar ingenstans att äta frukost - en bahn mi. Vi behöver en snabb lunch - bahn mi. Mellis? - bahn mi! Vi behöver frukost att äta tidigt innan bussen går nästa morgon - bahn mi!Vi gillade helt klart Hanoi och våra 3 första dagar gick snabbt. Vilken tur att vi skulle tillbaka efter en tur ut till havet.

Vad vi gjorde i Hanoi får bli ett annat inlägg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar