söndag 3 maj 2015

Varm sallad med broccoli och tofu

Det är inte alltid lätt det här med mat. Vi vill äta nyttig mat som gör oss gott. Vi vill att den ska smaka fantastiskt, vara snygg, oftast glutenfri och ofta vegansk. Det är ju ett plus om barnen gillar det också. 

I fredags fick vi till det!


Nykokt broccoli, underbart söta små tomater, fortfarande varma mungbönor och marinerad tofu och en enkel vinegrett. 

Vi kompletterade barnen med äggröra från kollegans fina hönsgård och de plockade ut broccoli och tomater.

Just ja, fort gick det också eftersom vi hade färdigkokta mungbönor i frysen och köpte fördigmarinerad tofu. 

Har du något favoritrecept som håller för våra kriterier?

Den här måltiden inspirerades av ett recept från senaste Mersmak. 

2 kommentarer:

  1. Min bästa barnrätt är en böngryta som finns med i mera vego av lisa bjärbo, det är egentligen en vanlig böngryta med morötter, tomatkross och havregrädde men tricket är att mixa alla ingredienser utom bönerna så att det blir som en sås, funkar asbra på sigge som inte vill ha för många grejer på tallriken, nu blir det bönor, sås samt kolhydrat vilket han tycker är begripligt.

    SvaraRadera
  2. Ja och färska vårrullar! Ta alla grönsaker som är goda samt tofu och rulla in i blött rispapper, slafsa i sig tillsammans med jordnötssås och soja.

    SvaraRadera