måndag 31 december 2018

Baga Beach och #metoo

Ihopväxt med Calangute ligger Baga Beach som sägs vara lite lugnare. Näst sista dagen tog vi en 1,5 km promenad längs stranden ditåt. Ungefär som vårt lugnare Calangute till vänster på stranden och betydligt lugnare än de centrala delarna. 

Vi slog oss ner på The Bong Beach chack och kände oss genast som hemma. Det blev vi också tillsagda att göra. Personalen var otroligt trevlig och tillmötesgående utan att vara för på eller säljiga. 


De lånade ut body boards och barnen surfade på de stora vågorna. Vi drack shakes och filterkaffe och hade det så bra! Vi stannade längre än tänkt och önskade att vi hade hittat dit tidigare. 




Då vi varit lite väl mycket i solen dagen innan så kom vi senare till Bongos dagen efter och blev mötta med ett glatt - you are late! We’re waiting for you. 

När jag var ute i vattnet med barnen simmade en man fram under vattnet och tog mig på rumpan. Jag skrek åt honom och tog barnen och gick upp. Lite senare såg vi hur han blev uppsliten ur vattnet av sina kompisar. Tydligen hade de upptäckt att han tafsat på någon. De var så arga! Personalen blev engagerad och de slog honom. Vi var lite rädda att vi skulle bevittna en rejäl misshandel. De försvann iväg en stund och sen släpade de med honom fram till en kvinna för att be om ursäkt. När han inte bugade tillräckligt djupt fick han en örfil. Tillslut lät de honom lufsa iväg. Det är ju svårt att känna sig helt ok med misshandel men det känns då jäkla bra att de tog det på sådant allvar och verkligen markerade att det inte var ok! Jag tror ju också att det är det som behövs, att det är manliga vänner till de män som gör liknande som verkligen markerar. Vi kvinnor har sagt ifrån. Nu måste männen också göra det. 

Eftermiddagen och kvällen förflöt sen härligt med en drink och god middag. Barnen fick hennatatueringar i väntat på middagen med fötterna i sanden. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar