onsdag 26 december 2018

Julafton

Morgonen började med att barnen hittade två paket var och lite godis på sängbordet. Då vi hela tiden sagt att resan är julklapp och att de inte skulle få några julklappar (vilket de varit helt ok med) blev de väldigt överraskade och glada. Spelen har spelats och nu viker de pappersflygplan för fullt!




Efter en intressant frukost på hotellet (grönsaksris, toast, nåt potatisbröd, omelett med massa koriander och extremt sött te) gick vi en promenad. Vi hittade en liten gångväg till en lugn del av stranden och bestämde oss för att gå tillbaka för att hämta badkläder. Barnen fick varsin hatt på vägen tillbaka. 




Vi smorde som vanligt in oss ordentligt och gav oss av till stranden och de jättehöga vågor som havet bjöd på idag. Roligt och lite läskigt ibland. Vågorna var så starka att även vuxna slogs omkull om man inte var beredd. Vi turades om att vara med barnen i havet och byttes av när huvudet var väl fyllt av havsvatten. Rejäl bihålerensning! 

Foto:Malte

När vi inte orkade med vågorna längre åt vi lunch på Marias shack - en provisorisk restaurang på stranden. Barnen hittade fina snäckor så vi stanna kvar en stund efter lunchen. Sen hem för lite vila och Othello-spelande. 

Vi hade lovat barnen glass på julafton så vi gick till ett lite flottare ställe och beställde desserter. Vi fick vårt sötbehov stillat kan en säga! Jag fick glass med espresso och Baileys på och de andra en brownie på varm gjutjärnspanna med glass och chokladsås. Otroligt! Kostade som en hel middag men det var det värt! Så kul och vi blev väldigt nöjda. 


Efter det behövde vi en liten promenad och letade efter fiskspa som barnen ville prova. De vi såg var fulla eller såg tråkiga ut så vi avvaktade och gick hem till högläsning, dans till julmusik, dusch och finkläder på. Dags för julmiddag. 




Jag och Daniel åt hajstek och barnen pizza. Vi lyxade till det med fördrinkar och barnen spelade spel i väntan på maten. När vi ätit klart började musiken och Malte somnade i mitt knä. Där sov han i nästan två timmar, medan stället fylldes med folk. Då gick vi hem. Lovis var nöjd med att få vara vaken så länge hon orkade. 

Annorlunda och bra julafton tyckte barnen och vi håller med. 

Det tar sån tid att ladda upp bilder så fler bilder finns att se på instagram @sloweva
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar