måndag 31 december 2018

Panaji och museum

Vi kände att vi behövde se något annat än stranden så en dag hyrde vi taxi och åkte till Goa science center. Det är ungefär som en budgetvariant av Tom Titts men som också kostade typ en hundradel så mycket att besöka. Vi var de enda utländska turisterna och hade en väldigt trevlig stund. Förutom information om havet och olika fysiska fenomen och spegelsal, olika experiment både ute och inne var det också en 3D-film och ett planetarium med en film om rymden. Den var riktigt bra. När vi behövde åka och äta ville barnen inte gå. Det är ju ett gott betyg. 





Det var sen meningen att vi skulle utforska de gamla portugisiska kvarteren i Panaji men vi hamnade mer i shoppingkvarteren. Barnen var ändå trötta så vi åt en god lunch på ett oturistit ställe och tog en liten promenad innan vi åkte tillbaka. 





Ett par dagar senare besökte vi MOG - Museum of Goa med modern konst. Det var ett fint museum där vi alla uppskattade en timme. Huvudutställningen var av konstnären Dr. Subodh Kerkar som utforskat Goas historia så vi lärde oss också ett och annat. 








1 kommentar:

  1. Är det kul i indien? Undrar Linus. Som ska sova nu.

    Kram.

    SvaraRadera