fredag 11 april 2014

Att göra sånt som GER energi

Som småbarnsförälder med jobb och ibland för lite sömn har jag inte “råd” att spilla tid eller energi på sånt som inte ger mig något.

Hur vet man då vad det är?

Som jag skrivit om tidigare är ett sätt att vara slow  att man saktar ner och hinner ifatt det där viktiga. Det som GER.

En del saker som vi gör kan kännas urtråkiga men känns bra efteråt. Jag har just dammsugit och åh, vad skönt det är nu när jag är klar! Det kan vara att träna eller laga mat.

Andra saker tar tid från sånt som vi “borde” göra men GER så mycket att det är värt det. Det kanske är en löptur fast disken tornar upp sig, träffa vänner istället för att städa etc. När jag var hemma med bäbis första gången fick jag ofta höra – Sov när bäbisen sover! Välmenande råd men för mig GAV det mer att då passa på att göra något bara för mig, tex. dricka kaffe och läsa tidningen.

Det handlar också om att hitta de där sakerna som inte ger oss något alls. Kanske gör vi dem bara av gammal vana, för så gör ju alla eller för att någon annan tycker att vi borde göra det.

Vad ger dig energi?
Vad kan du välja bort?

jag-tycker-om

1 kommentar:

  1. Vi hade också juice i rätt så länge, som du säger så maskerar det smaken väldigt väl. Jag tänker att det finns värre saker de kan få i sig, än just ekologisk juice, och att alla de gröna bladen väl väger upp det potentiellt onyttiga i att de får i sig fruktsocker. Så småningom, när barnen vant sig gick vi över till nyttigare grejer och nu funkar det jättebra. Men hade jag inte tänkt att juice är ok, hade vi aldrig hamnat där vi är nu.

    Glad påsk!

    SvaraRadera