måndag 22 december 2014

I går började vi julen

I går kväll tog vårt julfirande start.

I lördags högg vi en gran på tomten vid sommarstugan och på kvällen klädde vi den tillsammans. Det är den vackraste gran jag sett. Den har nästan inga grenar på ena sidan men den står inåt en vägg så det gör inte så mycket. Förutom att vi behövde knyta fast den i bokhyllan för att den inte ska välta. Utåt rummet är den tät och fantastiskt vacker!Jag fick igenom min vilja att inte ha något glitter. I övrigt har jag inget för allt för kordinerade granar och låter barnen ösa på allt de vill.

Den fjärde advent bjöd på bak av tre sorters bröd och mandelmusslor. En promenad i solen för min del och en löprunda för makens del hann vi också.

Och på kvällen kom M&T och vi njöt av glögg och julklappar vid granen och sedan lax och sill och grönkålssallad med parmesan och walnötter. Till efterrätt fick vi pepparkakscheececake. Det var något alldeles extra.Alla blev helt otroligt nöjda med sina julklappar.
För att alla julklappar inte ska försvinna i mängden på julafton fick barnen var sin julklapp även från oss i går kväll. Jag har köpt dem från ekokul.se och de blev otroligt uppskattade. Jag är så nöjd med dessa köp!

Dottern fick en kassaapparat i trä. - En så har jag alltid önskat mig! (Fast hon aldrig nämnt det förut) Och hon hade den bredvid sig på stolen när hon åt, skrev kvitton för glatta livet och tog betalt för julölen jag drack och osten vi åt. Sen lade hon den i sin säng.Lillebror fick en stor och rejäl återvinningsbil som han genast körde iväg med.Även vi vuxna blev innerligt glada för de klappar vi fick av varandra. Precis så där det ska kännas när det ges med glädje, kärlek och eftertanke.

6 kommentarer:

 1. Verkar trevligt. Men det verkar onekligen som att ni tjuvstartat lite :-). Vilken fint filtmat du gjort!

  SvaraRadera
 2. Åh vad mysigt det både låter som och ser ut som! Jag minns ett år när jag var tvungen att knyta fast min julgran med fiskelina i gardinstången för att hindra att den välte... jo,jo...
  Ha ett fortsatt härligt firande av julen!

  SvaraRadera
 3. Åh vad mysigt. Jag själv är hos mamma då mitt syskon ska födas närsomhelst. Beräknas till julafton, låter som världens bästa julklapp

  SvaraRadera
 4. Mysigt att fira juli många dagar!

  SvaraRadera
 5. jul i....skulle det stå. Såklart! :-)

  SvaraRadera