tisdag 23 juni 2015

Sommarplaner

Eftersom vi ska resa bort länge i vinter har våra sommarplaner varit magra. Vi har 3 veckor (+2 dagar) tillsammans och barnen får 5 veckors sommarlov. Vi har dessutom stort behov av att inte göra något dyrt.Men vi är i behov av att göra något. Vi har en sommarstuga så det går ingen nöd på oss i och för sig men det är klart att vi vill ha lite äventyr. Planen som väldigt sent blivit till är enligt följande:


Vi ska fjällvandra med våra knoddar. Vi bor en natt på vandrarhem på vägen upp till Grövelsjön. Där tänker vi ta oss ett par kilometer upp på kalfjället för att slå upp ett tält och sova kanske 3 nätter och sen kör vi hem. Vi gör egen frystorkad mat och hoppas på fint väder så att barnen stortrivs på de öppna, vackra vidderna. Vi planerar inte att gå långt utan att ta dagen som den kommer och att följa barnens tempo och äta mycket russin och choklad. Och läsa. Och leka. Och doppa fötterna i en fjällbäck. Kolla på fjällämlar. Leka tagare. Gömma oss bakom fjällbjörkar. Och kanske meta lite? Åh, jag längtar!


Vi ska också äntligen hälsa på vänner i Göteborg (aka Göteborgarna) några dagar i slutet av juli och kommer fira min födelsedag där. Senast vi var där fyllde lillebror år. Det är en fin tradition att fira födelsedagar tillsammans med den familjen tycker jag. Vi åker tåg dit och bor gratis. Det är så klart inte gratis att vara i en storstad och vi kommer så klart att bidra till middagar etc. men det kommer bli så roligt!


Naturligtvis kommer vi tillbringa resten av tiden i vår sommarstuga och hoppas på många besök och sköna kvällar på altanen.


Vad gör ni i sommar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar