onsdag 30 december 2015

Starten på Slowfamiljens Sydostasien-tur 2015/2016

Vi började i lördags morse (26/12), i ett nollgradigt i Sverige, med att klä på oss massa av våra reskläder i lager för att klara av bussresan till Arlanda. Vi fick skjuts av en otroligt snälloch morgonpigg kollega till busstationen. Bussen var så klart lite sen och några tår hann bli vita men snart var vi på väg!


Efter två minuter på flygbussen frågade Malte - Hur långt är det kvar?
Och i mitt stilla sinne undrade jag hur denna låååånga flygresa skulle gå. Det visade sig att det skulle gå jättebra!

Vi flög från Arlanda till Heathrow och där hade vi några timmar att slå ihjäl. Vi försökte aktivera barnen och äta för att hålla modet uppe. 
Själv har jag dragits med en ordentlig förkylning och medan barnen höll modet uppe sjönk mitt och jag missbrukade nässpray och tog Treo för att överleva. 

Vi bordade vårt flyg som skulle ta oss till Hong Kong. Barnen älskade att de fick egen teveapparat och såg Minionerna som passade bra trots att det inte fanns film på svenska. Efter film och en rätt god flygplansmiddag somnade barnen. 

Min natt blev rätt hemsk men till slut var vi framme för en transfer till Ho Chi Minh-staden. Vårt flyg blev en timme försenat men barnen var fantastiska. Vi skulle köpa nudelsoppa och vårt bankkort funkade inte vilket oroade oss rätt mycket men vi hade ju ett extra kort med så vi fick vår mat. Till slut var vi i Vietnam och lokal tid var det dags att sova. Vi fick tag i en taxi, barnen beundrade de vackra lamporna och slocknade. Slutligen kom vi till vårt enkla hotell, duschade och slocknade vid 23:30 och sov till 09:30 dagen efter och missade frukosten på hotellet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar