fredag 4 augusti 2017

Våra djupbäddar

Det är väldigt inne att göra odlingsytor utan att gräva vilket ju är kanon ur flera synpunkter och jag har gjorde ett sådant land i höstas som jag ska odla pumpa i denna säsong. Jag har planer på att göra ett till land utan att gräva men just nu gräver jag en djupbädd och de flesta av mina land är byggda så.Jag har uppländsk lera och massor av sten i min mark. Därav blir en djupbädd snabbast bra odlingsjord för mig. Jag försöker se fördelarna med den näringsrika lerjorden men strukturen behöver verkligen förbättras. 

Landen jag djupgrävde förra året gav fin avkastning och i och med att jag täckodlar har jordstrukturen blivit väldigt fin på bara ett år. 
Så nu gräver jag.Jag gräver ett dike i gräsmattan. Jorden och grässvålen från första "raden" har jag lagt i en skottkärra. Därefter har jag grävt bort grässvålen från rad två och lagt med gräset neråt i första diket. Sen har jag lagt i kogödsel blandad med halm som vi fick av en snäll kollega i höstas. Därefter ett lager med skrufs från rabatterna jag rensat nu på våren. Därefter gräver jag upp nästa dike och lägger jorden ovanpå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar