söndag 22 juli 2018

Klättertur till Ågelsjön

Förra sommaren var vi, familjen, på klätterläger med klätterklubben till Ågelsjön utanför Norrköping. Det regnade massor men vi föräldrar hann ändå få lite möjlighet att klättra då. Och det gav blodad tand. 

I våras köpte vi klätterutrustning till oss i familjen så att vi skulle kunna komma iväg och klättra på egen hand. Det har hela tiden varit utomhusklättring som lockat oss. Genom att handla på affären Declathon kom vi undan till ok pris. Annars är klättergrejer sånt som kan kosta hur mycket som helst. Under april var vi till en klippa nära oss några helger i rad på kortare turer men sen blev det för varmt, trots att den ligger i skogen. 

Nu har vi varit vid Ågelsjön igen. Vilket ställe!
Vi har både klättrat, sprungit längs sjöstranden och plaskat och stojat i den varma sjön resten av dagen. När jag simmade ut naken och helt ensam i den stilla sjön kl 06, efter en kort löptur en morgon var det magiskt. Det tillfället korar in på topp 5 naturupplevelser!

Självklart blir det lite bråk och stök när vi ska samsas i litet tält och vi inte alltid vill göra samma sak samtidigt. Men det hör ju till. Och vi tar oss igenom det och försöker hitta lösningar som passar alla. Och visst hade vi det härligt och planerar redan flera nya besök. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar