onsdag 17 februari 2016

<3 Koh Phayam

Det var skönt att landa en vecka på denna vackra ö efter allt kringflackande.

Vår vän Jochen lockade oss till Koh Phayam och vi lyckades tajma in att träffa honom och Micke där denna vecka. Tack, det är vi glada för!


Som ni ser på bilden ovan är det inte direkt överbefolkat på Koh Phayam. Många av besökarna har också varit här förut. Många kommer tillbaka och jag kan förstå varför. 

Vi har bott på Lazy hut där vi haft det bra. 


Stranden vi bott på är långgrund och det är stor skillnad på hög- och lågvatten. Barnen köpte var sin luftmadrass och "surfade" på vågorna. Malte som tidigare mest lekt i sanden har badat massor denna vecka. En dag åkte vi till en annan strand och badade och en kväll gick vi till en liten "by" där vi åt middag med Jochen, Micke och Anna för att sedan gå till en bar och där efter "open mic" på baren the Irey. Barnen fixade den sena kvällen bra. Förutom det har vi mest hållit oss på vår strand. Varför flytta sig när maten är bra, sällskapet trevligt och stranden fin? Dessutom är vi inte så förtjusta i att i onödan åka mc utan hjälm och skyddskläder. De sista två nätterna bodde vi i en jättefin bungalow direkt på stranden. De två första dagarna var riktigt svala och jag hade kofta på kvällen. Sen slog det till och blev väldigt varmt istället. 

Tre mornar har jag gått på yoga på stranden. Det var riktigt bra! Läraren pratade konstant och kallades "militärläraren" av vissa för att hon var så tuff men jag gillade att hon var så noga. Hon gav sig inte förrän det blev rätt och hon såg verkligen varje elev. Det tog inte många minuter för henne att se sina elevers svagheter och anpassa dagens lektion efter det. Andra gången jag gick dit jobbade vi nästan bara med ryggen för - Eve needs this!Lata dagar med bad, god mat och en och annan öl i gott sällskap fick vi. 

Vi kan förstå varför folk kommer tillbaka till denna lagom öde ö. 

❤️ Koh Phayam 

3 kommentarer:

 1. Vad kul att Malte surfar och inte räds vatten. Daniel borde byta bransch och bli modell. Skithäftig badbild på honom.

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt ställe! Stor kram till er alla.
  /Lottis

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt ställe! Stor kram till er alla.
  /Lottis

  SvaraRadera