onsdag 3 februari 2016

Tre dagar i Phnom Phen

Efter Chi Phat- äventyret åkte vi till storstad och bodde på ett fint hotell. Jag älskar kontraster!
För 40 dollar per natt inkl frukost fick vi ett stort rum med två små balkonger, två stora sängar, en tv- hörna med soffa och ett skrivbord med fri tillgång till te och kaffe. 

När jag läste recensionerna på booking.com stod det att hotellet låg avsides så vi förväntade oss nån tom bakgata men vi riktigt gillade vår gata som ledde fram till Ryska marknaden. Den var full av trevliga små butiker, caféer och barer. Bland annat fanns butiken "peace handicraft" som anställer minoffer som annars har mycket svårt att få arbete. Daniel köpte en fin necessär där. Ryska marknaden är ett bra ställe för shopping om du har mer utrymme i bagaget än vad vi har. 

Vi gillade också Corner Café, restaurang and bar. Där kan en dricka goda drinkar och titta ner på gatuvimlet. 


Annars är ju marknaderna ett bra ställe att äta riktigt god och billig mat. Vi blir aldrig besvikna. På ryska marknaden åt vi lunch två gånger för ca 40 kr för oss fyra per måltid. En kväll åt vi på nattmarknaden och där åt vi sittandes på mattor på marken. En dag besökte vi Royal palace. Men annars har vi faktiskt mest njutit av att insupa storstad. Vi har traskat runt på gatorna och marknaderna, druckit en drink och även passat på att utnyttja vårt hotell med både pool på taket och filmkanal. Inte så mycket att rapportera. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar