onsdag 21 maj 2014

Träningsfavoriter på youtube

Den senaste tiden har jag tränat lite hemma efter att barnen somnat. Jag behöver någon som hejar på mig när jag tränar även om det är via datorn. Det finns så klart massor på youtube så det är ju egentligen bara att söka på core workout, 10 min workout eller liknande. Men nedan är några av de bättre jag hittat.

Jag har kommit på att jag kan lura mig själv genom att tänka "jag tränar i tio minuter bara. Tio minuter klarar jag fast jag är trött". Och när jag väl gjort tio minuter är jag piggare och kanske kör tio minuter till och ibland tio minuter till. Någon gång har jag till och med kommit upp i en timmes träning! Vissa dagar blir det så klart bara tio. Och det är ju precis som det får vara.

En bra, lite lugnare core-träning utan bollar, band eller liknande. Bara tio minuter. Det klarar du fast du somnade när du nattade barnen.
http://youtu.be/9mq2IOAEQwk

Hört talas om en rainbow plank? Väldigt jobbigt tio minuters helkroppsprogram.
http://youtu.be/I6t0quh8Ick

Den här är så rolig på grund av den härliga kvinnan Tiffany Roth som håller i den och den lyfta hollywoodfrun där bakom. Jag testade den och tänkte att det här kan ju inte ge nånting men det gjorde det. Vilken träningsvärk i sidorna jag fick! Och så är den ju underhållande också. Bara kolla in kvinnans header på hennes kanal så får skrattmusklerna lite träning.
http://youtu.be/r_J8btnIEKQ

Återigen ett såååå fånigt namn på den här workouten. Det är så man skäms (Victoria's Secret Model Workout: 10-Minute Fat-Blasting Circuit) men jag gillar själva träningen. Enkelt och effektivt.
http://youtu.be/PWEdJRRndkQ

Om du har en stor boll hemma kan du kombinera den ovan med den här Fit ball Core strenght http://youtu.be/szsBD9s5nx8
Så får du ha så här kul! Och nej, jag klarar inte alla övningar. 


Ett annat tips jag har är att dra på dig träningskläder FÖRE du nattar barnen. I min empiriska studie ökar det chanserna för att det blir tränat med 85%.

Ett annat tips är att passa på när inte partnern är hemma eftersom det kan kännas pinsamt... Men det kommer man över efter ett tag. Förutom om man kör Tiffany Roths träningsprogram...

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni har en liten trädgård på gång! Det här blir tredje året med vår första och det är så himla roligt att se hur man utvecklar sig. Från början tänkte jag väldigt praktiskt, att det var viktigt att allt gick att äta osv. Nu har jag förstått hur lycklig jag blir om det även blommar, så jag blandar blommor och ätbart hej vilt! Underbart!

    Appropå träning så håller jag med dig, det gäller att komma på de där sakerna som gör att träningen blir av. Och att alltid minnas att 10 minuter är bättre än 0 minuter, det är jag lite dålig på för jag tror alltid att jag måste prestera en massa om jag tar mig för att träna. Nu har jag insett att vi har ett gym på mitt jobb (sent om sider) och tänker aldrig mer jobba ett pass utan att också ta en liten vända till det där gymmet. Många korta pass tror jag mer är min grej, än få långa...

    SvaraRadera
  2. Tack för alla tipsen! Jag körde den där Rainbow plank och hjälp blev helt slutkörd, fast jag har en ganska bra grundfysik. Men det gav också mersmak, så nu blir det att träna varje dag, litegranna.

    SvaraRadera