tisdag 4 augusti 2015

Veckomatsedel vecka 32


Här kommer första veckans matsedelVi handlade på söndagar därför börjat matsedeln på söndag kväll.Söndag: Pytt med kantareller, potatis, lök och morot. Knäckemacka med ost till. Sallad. Recept från boken Kärlek, oliver och Timjan. Otroligt gott! http://www.adlibris.com/se/bok/karlek-oliver-och-timjan-mat-for-valbefinnande-9789100101022Måndag: Stora lass tomatsås (fryser in tomatsås till senare middagar) och pasta. Sallad.Tisdag: Grönsakssoppa med risoni, typ en minestronesoppa. (matlag) Jag brukar utgå från receptet i Mina fastrars mat. http://www.bokus.com/bok/9789174240894/mina-fastrars-mat-menyer-fran-maddaloni/Onsdag: Pannkakor med vitabönor och hemgjord lättsockrad blåbärssylt. Recept på sidan 33 http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=jdm0dg5d&gInitPage=1Torsdag: Grönsaksröra med kokt potatis till. Alla grönsaker vi har får koka ihop till en röra med mycket färska tomater, kryddor och rött vin. Extra potatis.Fredag: Fisk med vitvinssås och potatis. Stor sallad.Lördag: Lunch blir äggmackor i skogen.

              Middag blir färsk pasta med kantarellsås av grädde, parmesan och färsk spenat.Söndag: Lunchen behöver vara snabb så det blir falafel i pitabröd med grönsaker och en youghurtsås.

              Middag blir gnocchi gjord av potatisen från torsdagen i en tomatsås från måndagen.Det råkade bli mycket pasta denna vecka. Dottern älskar pasta... vi vuxna äter mycket sallad och lite pasta.Veckans handling gick på strax under 1000 sek trots blöjor, så det är vi riktigt nöjda med!

Vi kommer dock behöva komplettera lite då vi får gäster under helgen.I går anmälde jag mig till att prenumerera på en grönsakskasse från en Krav-gård nära vår sommarstuga. Det ska bli kul att se vad vi får där! 6 kassar under 7 veckor fulla med det som är moget på gården just då för 1350kr. Vi hoppas att det är värt det.

3 kommentarer:

 1. Åh va bra med mat inspiration! Jag har till o med boken Kärlek Oliver o Timjan, men har bara lagat den franska fisksoppan-så bra att du kom med just det receptet också eftersom vi plockade massa kantisar i helgen färdiga att läggas i en härlig pyttipanna:) Massa kärlek till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att jag kunde inspirera. Snart kommer den här veckans lista också.

   Radera
 2. Vi hade en sån prenumereration tidigare, det var så himla kul att få den där kassen. Nu har de slutat med kassen och istället öppnat en butik. Utbudet är större och det är fint att kunna välja vad en vill men jag saknar överaskningsmomentet.

  SvaraRadera