fredag 27 februari 2015

Vi längtar ut!

Nu längtar vi ut igen!

Vi längtar till vår.
Vi längtar ut till vår stuga.
Vi längtar ut på fjället.
Vi längtar ut på resa.

Det går inte en dag utan att lilla L pratar om sommaren. Hon har tröttnat på det här nu. Och vem har inte det? Snö, regn, slask, halt på förskolans gård, kallt att gå dit på morgonen, blöta vantar och stövlar som inte hinner torka över natten.

Vi äter stark mat (ja, alla utom lilla L då) och drömmer oss till varmare breddgrader.
Och vi börjar göra upp planer.
(och visst är det en del av resan?!)

I påsk åker vi till stugan, röjer och krattar förhoppningsvis fram massa blommande krokusar som jag satte i höstas, beskär pelargonerna och ger dem lite ny jord och näring. En lunch på verandan kan en ju hoppas på också.

Och vi planerar en fjällvandring i sommar. Vi vill upp på kalfjället nu, där vi inte varit sen några fantastiska dagar i Saltoloukta 2011.


Men denna gång tar vi oss inte så långt. Det får bli närmare fjäll. Viktigt att det går fort att ta sig upp på kalfjället från parkeringsplatsen då vi kommer vandra med en 2,5-åring. Vi planerar att slå upp ett tält och sedan göra några utflykter därifrån.
Har du förslag på ett sådant ställe?

Och så vill den här familjen ut på långresa igen.
Vi har dröm tidigare men nu har det visat sig att det blir av nästa vinter. Vi tänker att vi måste passa på innan lilla L börjar ettan och får skolplikt. Det är långt kvar till december men vi har ju både stuga och fjäll att roa oss med så länge. Och planeringen. Glöm inte den!


Har ni kollat in Familjer på äventyr på SVTplay förresten?

2 kommentarer:

  1. Jag längtar efter färska bär! Åh jag kan bli tokig på det sparsmakade sortimentet av rotfrukter, och rotfrukter, och varför inte lite rotfrukter...

    SvaraRadera
  2. Vi längtar också ut! ÄNTLIGEN vår!!

    Vi längtar till våra drömmars fjällstuga. Och så längtar jag ut i trädgården och ut på vägarna med cykel. Och, och, och...

    Var planerar ni nästa långresa?

    SvaraRadera