tisdag 8 januari 2019

Tanshikar Spice Farm

Sugna på något annat än strand och hav bokade vi två nätter på Tanshikar Spice Farm långt upp i bergen. 



Dagen vi skulle dit började inte bra då Lovis öra gjorde ont och Daniel fick migrän. Jag ordnade sen utcheckning så Daniel kunde sova så länge som möjligt, mailade Tansikar om läget och hörde med närmaste svenskfamiljen om han i värsta fall kunde fortsätta vila där när vi behövde lämna rummet. Jag och barnen byggde sandslott och vid 11:30 kikade Daniel ut och stod faktiskt på benen. Så vi kom iväg om än lite senare än tänkt. 

Upp upp i bergen åkte vi på slingrande vägar och skyltar om att svarta pantern har företräde i trafiken och chaufför som pratade om kobror!

Vi blev så fint emottagna när vi kom fram. Vi blev visade till ett jättefint rum i ett lerhus och sedan fick vi lunch. Det var ganska många besökare när vi kom men vi var de enda övernattande. 




Efter väldigt god buffé gick vi rundvandring i kryddodlingen. Familjen som bor och arbetar där är tredje generationen och är i stort sett självförsörjande och odlar kryddor till försäljning. De berättat för oss om alla kryddor, hur de odlas, pollineras och hur de tänker om sin ekologisks odling. När Lovis frågade hur de skördar nötterna högt upp i palmerna berättade han att de klättrar upp och plockar dem, hoppar över i nästa palm och så vidare. När Lovis inte trodde honom så visade han och wow vad imponerande! Han var urstark och smidig men berättade att han inte orkar mer än en timme i taget medan experterna äter frukost, klättrar upp i en palm och sen inte kommer ner förrän till lunch! Och sen fick vi prova att klättra. Otroligt svårt!

vanilj








Efter visningen vilade vi före en till fantastisk måltid. 

1 kommentar:

  1. Vad bra att alla hämtade sig. Fina bilder. Fortsätt att lägga ut bilder.

    SvaraRadera