måndag 14 januari 2019

Patnem



Vilka fina dagar!
Patnem Beach är favoritstranden. 
Trots högsäsong är det rätt öde, lagom med försäljare som är samlade vid ett ställe, förbjudet med försäljare på stranden, aningen billigare än flashigare Agonda och verkar ha mycket fler bra boenden till vettiga priser och inga stora resorts. Det är nära till närmaste lilla stad, bra med restauranger och fik, några yogaställen, några massageställen, lagom vågor, stranden städas varje morgon och lokalbefolkningen har gått ihop om att stranden inte ska bli exploaterat som Palolem. 
Här skulle vi kunna stanna. 




Ägaren av Shiva restaurang som vi varit på en del säger att det är flera svenska ”long stayers” här. Kan förstå det. Vi har dock inte stött på några svenskar på denna strand. Heller inte massa ryssar vilka annars varit i majoritet av utländsks turister. Hit går inga charterresor. Här är mest barnfamiljer och pensionärer och några yogautövare. 

Igår kollade vi kartan och tyckte det var gångavstånd till lilla staden Chaudi så vi traskade dit på förmiddagen och upptäckte att det var marknad. Tydligen lördag! Daniel köpte en kokosnötsöppnarkniv som verkar mycket praktisk att ha i trädgården. Vi köpte även henna. Vi tog en tur i en större supermarket. Alltid kul! Och tog ut pengar som var vårt huvudsyfte. Vi åt god billig mat på en enkel restaurang men barnen var lite trötta i värmen så vi tog en tuktuk tillbaka. 





På eftermiddagarna blir det ofta vila med högläsning. Vi är nu inne på resans femte bok i serien Spirit animals. Väldigt spännande och ger många intressanta samtal om rätt och fel och att det kanske inte är så svart eller vitt. De goda kanske inte alltid gör rätt.., och de onda har också sina poänger. 

Efter en eftermiddag på stranden igår tryckte vi vuxna i oss salt och vatten och satte en telefon att spela på i händerna på barnen. Sen sprang vi en längre tur. Så otroligt härligt och ett fantastiskt sätt att upptäcka landet. Det blev en lugn tur på 45 minuter som tog oss genom staden, mot Palolem och tillbaks hem. Och Evas vad höll! Nu har vi lovat oss många gemensamma löpturer hemma. 

Efter dusch tog vi oss till norra delen av stranden och drack en drink på Nada Brahma. Första bra drinken i Goa. Sen vidare till en restaurang med fin utsikt över havet. En riktigt bra dag!

Patnem

Nästan öde strand. Barnen och Daniel i havet. 




1 kommentar: