måndag 7 januari 2019

Lekfulla dagar i Palolem Beach

Vi gillade Palolem så fort vi kom dit. Bilfärden dit med två åksjuka barn var en pers men så fort vi klev ur bilen kände vi oss hemma. Efter Calangute kändes Palolem lugn men ändå så mycket fart att det inte blir tråkigt. 

Vi har bott på Rococo Pelton i en överprisad låda med så tunna väggar att det känts som vi haft sängarna mitt i restaurangen. Men allt har varit till överpris nu över nyårshelgen. 


Personalen på restaurangen Rococo var fantastisk. Unga män från Nepal som säsongsarbetade 6 månader där. De jobbade nästan jämt och alltid så hjälpsamma, trevliga och fina med barnen. När möjlighet fanns drack de själva en Shake eller spelade fotboll på stranden, något vi tyckte kändes så skönt att se. 

Ganska snart stötte vi på en svensk familj och sen en till. (Svensk/brittisk och svensk/chilensk  för att vara exakt). Svältfödda på lekkamrater har barnen lekt och lekt tillsammans. Nyårsmiddagen åts på stranden och barnen sprang mellan borden, spelade kort, kalaha och pratade. Vilken rolig kväll!

Vi har gjort två dagsutflykter och besökt andra stränder och bokat boenden till senare. Tuktuk till Agonda och promenad till Patnem. 

En dag hyrde vi båt med de andra svenska familjerna och besökta två ”öde” stränder, såg delfiner och badade massor. 




Malte gräver. Så fort han kommer ner på stranden början han. Stora fort, droppslott, vallgravar och gropar. En krokodil har det blivit också. 



Vi har massa spel med oss. Och det är bra! Det blir mycket väntande när man äter alla måltider på restaurang. Och så mysigt det är med en eftermiddagsdrink i ”hängbordet” och ett parti UNO. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar